Appel -Perenmoes

Een makkelijk tussendoortje. De moes kan ook gebruikt worden in je zelfgemaakte rode kool. 

Er zijn diverse manieren om de appel-perenmoes te bereiden. In dit artikel behandelen we 3 opties. Namelijk:

  • Koken en niet pureren
  • Koken en pureren
  • Blenden


Dit heb je nodig:

  • 1  appel (150 gr geschild en zonder klokhuis)
  • 1 peer (10 gr geschild en zonder klokhuis)
  • 100 ml water
  • 2 gr vanille
  • 2 gr (ca 2 cm) kaneelstok of 1 theelepel kaneelpoeder
 
 
 

Manier 1 – Koken en niet pureren

  • Doe alle ingredienten in een pan en zet op laag vuur
  • Blijf roeren tot de massa stroopachtig wordt
  • Niet vermalen als je het in de rode kool wilt verwerken
 
 
 

Manier 2 – Koken en pureren

  • Doe alle ingredienten in een pan en zet op laag vuur
  • Blijf roeren tot de massa stroopachtig wordt
  • Pureer de moes fijn met een staafmixer
  • Je kan de moes zo opeten of mengen in je favoriete pap, kwark, gebak of yoghurt
 
 

Manier 3 – Blenden

  • Doe alle ingredienten in de NutriBullet of Bleder en meng het tot moes
  • Je kan de moes zo opeten of mengen in je favoriete pap, kwark, gebak of yoghurt
 
 

Eet smakelijk!